Monday, May 12, 2008

Mobiilimaailmassa, osa 1

Käytän puhelinta minimaalisen vähän. Itse asiassa unohdan sen usein kotiinkin, niin vähän sitä kaipaan. Suurin osa viestinnästä tapahtuu netitse.

Tiedän kuitenkin, että viran puolesta sitä mobiilia pitäisi osata käyttää ja sen uusimmat trendit tuntea. Työkavereista moni viettää työmatkansa julkisissa liikennevälineissä nettiä puhelimella selaten. Moni kaveri irkkaa. Mutta minä en.

Miksikö?

Siksi että minun tarvitsisi käyttää tuntikausia saadakseni puhelimeni sellaiseen kuntoon, että sillä voisi tehdä mitään! Ja kärsivällisyys ei riitä. Joko olen keskivertokäyttäjääkin tyhmempi (mahdollista :) tai sitten webin käyttö mobiililaitteilla on oikeasti vaikeaa.

Lähdetään webbiselaimesta. Yritin tuskailla Nokia E65:ni mukana tulleen selaimen kanssa - juuri minkään sivuston selaus ei toiminut, kun kaikki oli hidasta, ja navigaatio sekoili miten sattuu (monenkaan tunnin jälkeen en ole onnistunut keksimään millä logiikalla zoomausnavigaatio toimii, kun se ei näytä toimivan konsistentisti).

No, sitten sainkin vinkin, että kannattaa asentaa Opera Mini - paljon parempi mobiiliselain.

Hyvä, lähden Operan sivuille kännykälläni, ja yritän käyttää navigaatiota. Se takkuilee, eikä oikea linkki tahdo löytyä. Avulias, mobiilikäyttöön tottunut ystäväni toteaakin:

"Juu, minäkin katson aina oikeasta webistä [tietokoneen ruudulta jollain selaimella] ensin missä haluamani mobiilisovellus on ja sitten etsin sen puhelimella."

Niinpä niin.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home